Usisavanje tepiha ne može uvek da bude rešenja. Usisavanje se naravno podrazumeva i sasvim je jasno da je vrlo važno redovno održavati tepihe. Međutum, s vremena na vreme morate detaljnije da se posvetite čišćenju tepiha. Veoma je važno da održavate red i higijenu u vašem stanu ili kući.

07.12.2017

Na tepisima zaista može da se nakupi mnogo toga, što može da utiče na zdravlje vaših ukućana ili na vaše zdravlje. Ključ je u redovnom održavanju. Čak i kada na pri pogled tepisi ne izgledaju strašno prljavo, vi nikada ne znate šta se krije malo "dublje". Zato je važno da preduzmete sledeće korake i pristupite dubinskom pranju tepiha:

KORAK BROJ JEDAN: UKLONITE SVE SITNICE SA TEPIHA 

Kada želite da dubinski operete tepih, onda morate pre svega da uklonite sve ono što se nalazi na njemu. Znači prvo je potrebno da detaljno usisate tepih. Pored mrvica i ostalih detalja, koji su se našli na vašem tepihu, morate voditi računa i o dlakama. Zaista je važno da napravite dobru podlogu, odnosno da pre dubinskog pranja tepiha olakšate sebi na ovaj način. Tek kada sve ovo obavite i kada budete sigurni da ste sve sitnice uklonili, tek onda možete da prionete na dubinsko pranje tepiha. Važno je da sve radite u kontinuitetu. Odnosno nemojte jedan dan usisati, a nakon tri dana započeti sa dubinskim pranjem tepiha. Vrlo je važno da proces počnete i završite istog dana, kako bi efekat bio najbolji.

KORISTITE SAMO PRIRODNA SREDSTVA                             

Vrlo je važno da prilikom kućnog dubinskog pranja tepiha koristite prirodna sredstva, odnosno ona sredstva za čišćenje, koja vi pravite. Savetujemo vam da izbegavate bilo kakve vrste jakih hemijskih sredstava, koja mogu da sadrže negativne elemente i koja mogu da utiču na vaše zdravlje. Ovo je važno zbog toga što sve te štetne materije mogu u nekom obliku da se zadrže na vašem tepihu i na taj način da negativno utiču na vaše zdravlje. Najbolje bi bilo da koristite sirće pomešano sa vodom. U tu smesu možete dodati i malo limuntusa ili limuna, kako biste pojačali efekat. Prvo je važno da uočite da li postoje fleke na vašem tepihu. Ukoliko postoje važno je da njih prvo uklonite. Prvo ćete prirodnim preparatom, koji ste prethhodno napravili, naprskati sve mrlje, koje su vidljive golim okom. Zatim sačekate da se malo osuše, a onda krenete detaljno da trljate. Zatim bi trebalo da nastavite dalje sa čišćenjem tepiha, naravno uz pomoć istog ovog prirodnog sastojka, o kojem je već bilo reči.

SAVET BROJ TRI: UKOLIKO SMATRATE DA NISTE VEŠTI, POZOVITE PROFESIONALCE 

Vaš tepih će nakon dubinskog pranja izgledati drugačije, bolje, svežije i to samo ako ste pravilno postupili. Ukoliko niste sigurni kako se radi dubinsko pranje tepiha i ukoliko želite najbolji mogući rezultat, onda vam savetujemo da se obratite profesionalcima. Dubinsko pranje tepiha je jedna odlična investicija, jer možete da je ponavljate tek nakon nekoliko meseci, a do tada znate da ste apsolutno sigurni. Naravano da je potrebno da između dva dubinska pranja tepiha, održavate vaš tepih. Da vodite računa da se ne dogodi još neka fleka, da redovno usisavate, da ga ponekad osvežite nekim sredstvima.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*